وبلاگ

عرق کاکوتی برای چی خوب است و چه فایده ای دارد؟

عرق کاکوتی برای چه خوب است و چه فایده ای دارد؟ گیاه کاکوتی را جزء خانواده نعناعیان دسته بندی می‌کنند. این گیاه که طبع گرم و خشک دارد به صورت خودرو در مناطق کوهستانی رشد می‌کند. گیاه کاکوتی علاوه بر اینکه خاصیت دارویی دارد، عطر و طعم بسیار عالی را برای تهیه دمنوش و چای ایجاد می‌کند و به عنوان تعدیل کننده طعم برای انواع لبنیات به کار می رود.

مهمترین خواص کاکوتی

گیاه کاکوتی در صورت مصرف مداوم و منظم تاثیرات متعددی را در التیام مشکلات بدنی و حتی برخی از بیماری‌ها دارد. با توجه به تحقیقات انجام گرفته در حوزه گیاهان دارویی و درمان های طب سنتی در ادامه به 14 مورد از خواص گیاه کاکوتی در بدن اشاره می کنیم.

کاکوتی و پیشگیری از بیماری‌ها

استفاده مداوم و متعادل از کاکوتی به صورت دمنوش می تواند ذخیره آنتی اکسیدانی بدن را افزایش دهد. ترکیبات موجود در این چای از جمله پلی فنول ها به جلوگیری از اثرات اکسیدان ها و آسیب ناشی از رادیکال های آزاد در سلول ها کمک می کند.

با خواص بیشتر کاکوتی در ادامه آشنا خواهیم شد.

1. کاکوتی و جلوگیری از پیشرفت دیابت

مطالعات نشان داده اند که عصاره هیدروالکلی موجود در کاکوتی باعث افزایش سلول های بتا می شود که در افزایش ترشح انسولین و کاهش گلوگز آزاد خون نقش دارند. تا به امروز اثباتی بر تاثیر کاکوتی بر دیابت نوع 2 وجود ندارد اما بسیاری از تحقیقات بر این گیاه، آن را بر دیابت وابسته به انسولین مؤثر می دانندـ

2. کاکوتی و تعدیل قاعدگی و کاهش درد دوران پریود

گیاه کاکوتی یکی از پرمصرف ترین درمان های طبیعی است که در بهبود قاعدگی نامنظم مؤثر است و می توان با یک دوره مصرف مناسب تاثیرات آن را مشاهده کرد. این گیاه همچنین با خاصیت ضدالتهابی خود در کاهش و تسکین دردهای قاعدگی مانند کمردرد بسیار مؤثر است.

عرق کاکوتی در ترکیب با نبات می تواند یک نوشیدنی گرم و آرامبخش در دوره عادت های ماهیانه بانوان باشد.

3. کاکوتی و التیام معده و پاکسازی گوارشی

از جمله خواص کاکوتی بر دستگاه گوارش شامل بهبود معده درد، درمان نفخ شکم، به عنوان آنتی اسید معده و تقویت سلامت و بهبود هضم و گوارش است. به همین دلیل استفاده از یک فنجان چای با عرق کاکوتی بعد از غذا می تواند انتخاب خوبی برای بهبود گوارش غذا باشد. یکی دیگر از خواص این گیاه خاصیت ضد میکروبی آن است که در جلوگیری از پیشرفت امراض گوارشی از جمله زخم و عفونت معده مؤثر است.

4. کاکوتی روشی مؤثر در افزایش قوای جنسی آقایان

داروهای گیاهی متعددی در طب سنتی برای افزایش قوای جنسی مردان تجویز می شود. یکی از بهترین گزینه ها مصرف گیاه کاکوتی است.

5. کاکوتی و درمان اسهال

یکی دیگر از اثرات استفاده از چای کاکوتی درمان اسهال است.

همان طور که گفتیم این گیاه خاصیت ضد میکروبی دارد. و به همین دلیل در بیشتر موارد می توان از آن برای پاکسازی روده و دفع باکتری هایی که در عملکرد دستگاه گوارش اختلال ایجاد می کنند استفاده کرد.

6. کاکوتی و تاثیرات آن بر فشار خون

بسیاری از تحقیقات در حوزه گیاهان دارویی حاکی از آن است که کاکوتی به خودی خود باعث افزایش فشار خون می شود. در نتیجه به افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند توصیه می شود از مصرف زیاد آن خودداری کنند. البته، متعادل کردن طبع نوشیدنی هایی مانند دوغ که مصرف آن با کاهش فشار خون همراه است، با مشورت پزشک، مشکلی ندارد.

7. کاکوتی و خواص آن برای درخشندگی و ترمیم پوست

کاکوتی با ترکیبات گیاهی خود می تواند گزینه ای عالی برای تضمین سلامت پوست باشد. از روغن آن می توان به عنوان گزینه ای برای روشن شدن پوست استفاده کرد.

اما برای جلوگیری از عوارض آلرژیک لازم است قسمتی از آن را روی پوست دست یا ساعد تست کرده و سپس روی پوست صورت بمالید.

8. کاکوتی به عنوان داروی ضد افسردگی

طبق تحقیقات، ترکیبات موجود در کاکوتی همچون اثرات فلوکستین ها و پولگون ها می توانند خلق و خوی مانند افسردگی را بهبود بخشند. به گفته محققان، این اثر احتمالاً به دلیل افزایش انتقال دهنده های عصبی سروتونرژیک است که پس از مصرف به صورت دمنوش یا چای در بدن منتشر می شود.

ترکیبات معطر کاکوتی نیز اثرات استرس دارد که برای داشتن اثر آرام بخش بر روی سیستم عصبی می توان روزانه از آن استفاده کرد.

9. کاکوتی و تاثیرات آن بر چربی خون

برخی از مطالعات نشان می دهد که ترکیبات موجود در کاکوتی تاثیر بسزایی در کاهش کلسترول و تری گلیسیرید موجود در خون دارد. همچنین کاکوتی با دارا بودن ترکیباتی مانتد تیمول از  فعالیت آنزیم های سنتز کلسترول خوب جلوگیری می کند و به نوبه خود باعث کاهش کلسترول بد خواهد شد.

10. کاکوتی به عنوان یک مسکن و ضد درد

کاکوتی حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید مانند ترکیبات فلاونوئیدی، تیمول، آلفا تریپنئول و کارواکرول است که می توانند با کاهش التهاب در بدن، دردهای مختلف را کاهش دهند.

11. کاکوتی به عنوان یک ضد تشنج گیاهی و کاهش دهنده علائم صرع

ترکیبات آنتی کولینرژیک برای مسدود کردن ترکیبات گیرنده استیل کولین شناخته شده است. این ترکیبات و ترکیبات گابائرژیک در عصاره گیاه کاکوتی وجود دارد.

از طرف دیگر، ترکیبات فلاونوئیدی موجود در این گیاه، انتقال دهنده های عصبی مرکزی را تقویت می کنند که تحریک عصبی شدید به محرک ها را مهار می کند و اثرات بالقوه ای در پیشگیری از تشنج دارد.

12. خواص کاکوتی برای درمان گلودرد

یک راه مؤثر برای کاهش گلودرد و التهاب لوزه غرغره عصارهدکاکوتی است. به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد التهاب را کاهش می دهد و درد گلو را بهدحداقل می رساند.

13. کاکوتی و تاثیر آن بر هضم و جذب بهتر آهن

در بسیاری از تحقیقات حوزه دارودرمانی گیاهی گفته می شود که استفاده از عصاره کاکوتی تاثیر زیادی در هضم بهتر غذا به خصوص غذاهای دارای مقادیر بالای آهن دارد. به همین علت توصیه می شود به جای استفاده از چای سیاه یا چای سبز بعد از غذا که باعث کاهش جذب آهن می شود از چای کاکوتی استفاده کنید.

14. کاکوتی و اثرات آن در دوران بارداری

از کاکوتی می توان به عنوان گزینه ای برای پیشگیری از کم خونی در دوران بارداری استفاده کرد. این گیاه تاثیر زیادی در افزایش جذب آهن از طریق غذا دارد. با این حال توصیه می شود از مصرف عصاره کاکوتی در سه‌ماهه اول بارداری و بدون مشودت با پزشک خودداری کنید چرا که این نوشیدنی یک تعدیل کننده قاعدگی و محرک عادت ماهیانه است.

در این مقاله به معرفی گیاه کاکوتی و اثرات آن بر سلامت بدن پرداختیم. شما عزیزان می توانید عرق کاکوتی محصول گیلان را به صورت کاملا خانگی و خالص، در بسته بندی های نیم لیتری از سراسر ایران سفارش دهید. از همراهی شما با این مقاله آموزشی سپاس گزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *